maandag 3 augustus 2009

Sterrensnacks

Altijd al eens bij Ducasse willen eten, maar nooit genoeg geld?
Wees gerust. Het wordt steeds makkelijker om in Parijs bij een drie-sterren-kok aan te schuiven voor een allesbehalve peperdure rekening.
Ik schreef hier al eerder over de topkoks die naast hun sterrenrestaurant ook een brasserie hebben in de Franse hoofdstad - vaak met aantrekkelijke menu's. Alain Senderens en Guy Savoy bijvoorbeeld.
Maar het kan nóg goedkoper.
De sterrensnacks raken in de mode!
Alain Ducasse heeft inmiddels twee Be's in Parijs: een soort veredelde "snackbars" voor het ultieme broodje zullen we maar zeggen. Maar dan wel snacks, sandwiches, soepen en salades van de beste kwaliteit natuurlijk.
Topkok Guy Martin opende ook zijn eigen fastfood: Miyou (foto). Een hypermoderne en piepkleine zaak met broodjes vanaf een paar euro, maar ook vis-, vlees- en vegetarische gerechten voor spotprijzen.
Kortom: de rekening hoeft nooit meer een belemmering te zijn om bij een sterrenkok aan tafel te gaan (of een broodje af te halen...).
___
GOED: Topkok Thierry Marx opent later dit jaar zelfs een 'snackbar' tussen de kebabzaken aan de noordrand van Parijs.
FOUT: De sterrenchefs maken zelf opvallend weinig reclame voor hun brasserieën en snackbars... Toch geen gêne, heren?
___
Be, 73 Boulevard de Courcelles en in Printemps de la Maison, 64 Boulevard Haussmann
Miyou, 35 Rue de Miromesnil

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen