dinsdag 5 mei 2009

Op z'n Zweeds in Parijs

Wat voelt het lekker om ergens binnen te komen en je meteen op je gemak te voelen.
Het interieur is, tsja, relaxed: niet te opvallend, wel tijdloos en verfijnd.
Er klinkt zachte jazz muziek.
De bediening is zoals het hoort: discreet, maar op het juiste moment in de buurt van je tafel.
We krijgen heerlijke olijven terwijl we de kaart bekijken.
Kortom: La Gazzetta is een voltreffer.
We hadden het kunnen weten, want het restaurant is niet meer weg te slaan uit de recensies, die eensluidend zijn: La Gazzetta is the place to be in Parijs. Overal duikt het restaurant op (ik bedoel: in de bladen) en kok Nilsson (ik bedoel: met z'n warrige blonde haar en stoppelbaardje) is zo'n beetje de "Jamie Oliver" van Parijs.
Op deze middag dat we er gaan lunchen zit het dan ook bijna vol.
Het restaurant is 's avonds prijzig, maar 's middags is er een uitgekiende lunch, met twee gangen (waaronder een assortiment van drie voorgerechten) voor 16 euro. En het smaakt góed!
___

GOED: Chefkok Peter Nilsson van La Gazzetta is Zweeds, kookt al jaren in Parijs, en doet dat naar eigen zeggen op z'n Mediterraans.
FOUT: Wij gingen er eten met een Zweedse: slecht idee. Van wat zij bespraken in de keuken begrepen we héél erg weinig.
___

La Gazzetta, 29 Rue de Cotte

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen